JavaScript is required
/
Yapması ve Taşıması Pratik Kavanoz Tarifler

blog-banner-app-ekran
İhtiyaçlarınıza uygun uzmanla eşleşin, hemen randevu ayarlayın.
blog-banner-app-yonlendirme-butonu

Yapması ve Taşıması Pratik Kavanoz Tarifler

Paylaş:
Heltia mobil uygulama görseli
blog-yazar-ikonu

Heltia

Diyetisyen Didem Tosun onaylı içerik

Büyük ihtimalle çoğumuzun evinde onlarca fazladan boş kavanoz bulunuyor. Bunları değerlendirmek için öğünlerinizi saklamak ve taşımak nasıl bir fikir?

Bu yazımızda bir süredir gittikçe popülerleşen “kavanoz tarifleri” kavramını detaylıca açıklayacağız, ayrıca pratik olarak yapıp uygulayabileceğiniz 5 farklı tarif önerisi sunacağız.

Kavanoz Tarifleri Nedir?

Kavanoz tarifleri, direkt olarak kavanozun içine yapabileceğiniz veya yaptıktan sonra kavanozda depolayabileceğiniz yemek tarifleri anlamına geliyor. Yani kavanozda saklanan yemekler yapmak, tariflerin "kavanozda yemek tarifleri" olarak değerlendirilmesi için yeterli. Bunun asıl belirleyici unsurları ise bütünlük ve pratiklik.

Bu şekilde yemek hazırlamak ve depolamak, özellikle “meal prep” trendiyle birlikte gittikçe büyüyor. Önceden birkaç öğün hazırlayıp bir süre sonra tüketmek, özellikle çalışan ve meşgul olan insanların kolaylık açısından gittikçe fazla yöneldiği bir yöntem.

Kavanoz Tarifleri Neden Tercih Ediliyor?

Son zamanlarda kavanozda yemek saklama neden bu kadar popülerleşiyor, birkaç tane sebepten bahsedelim:

  • Yanınızda yemek taşımaya motive edici bir yöntem olabilir. Böylelikle sağlıklı beslenir, bir yandan da dışarıdan yemek almaya harcadığınız parayı azaltabilirsiniz.
  • Evdeki kavanozları değerlendirmek, onların yeniden kullanımını sağlayarak sürdürülebilirlik açısından da oldukça büyük bir artı olabilir. Ayrıca artık kullanmak istemediğinizde de kolayca geri dönüştürebilirsiniz.
  • Kavanozlar, su ve hava geçirmeyen bir kapak sistemine sahip. Bu durum da yemeklerinizin daha uzun dayanmasına oldukça yardımcı.
  • Bazı bireylerin yemeklerini plastikte depolamakla ilgili çekinceleri olabiliyor. Bu sebeple kavanoz kullanmak içlerinin daha rahat etmesini sağlayabilir.
  • Yemeklerinizin farklı parçalarını sırayla ekleyerek farklı ‘katmanlar’ oluşturmanız kolaylaşıyor. Bu sebeple kavanozlar, özellikle salata depolamak için çok kullanışlı bir alternatif olabiliyor.
  • Cam kavanozları temizlemek, plastik yemek kaplarına nazaran çok daha kolay.
  • Son olarak da biraz yüzeysel bir sebep verebiliriz: Güzel gözüküyorlar 😊 Baktığınızda yemeğinizi görebilmek hem pratik, hem iştah açıcı, hem de bu şekilde tarifler hazırlamaya devam etmeye motive edici olabilir.

Kolayca Hazırlayıp Kavanozda Taşımalık Tarifler

Şimdi de saklama ve yanınızda taşımaya uygun kavanoz tarifler için önerilerimiz var:

1. Kavanozda Naneli Çıtır Nohut

Kavanozda taşımalık meal prep tarifleri arasında ilk olarak bu çıtır nohutu sunacağız. Hiçbir şekilde gluten içermeyen bu tarif, hem hafif hem de doyurucu bir öğün alternatifi sunuyor. Ayrıca glutensiz ve çölyak beslenmelere de tamamen uygun.

Bu tarifi hazırladıktan sonra 1 gün boyunca kavanozda saklayabilir ve tüketebilirsiniz. Yani “meal prep” yapmak için çok uygun olmasa da, ertesi gün yanınızda taşımak için önceki günden hazırlayabilirsiniz. Özellikle öğle ve akşam yemeklerinde tüketmenizi tavsiye ederiz.

Kavanozda naneli çıtır nohut tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

2. Kavanozda Garnitürlü Tavuk

Bu kavanozda tavuk tarifi, hazırlanması ve yanınızda taşınması açısından oldukça pratik. Kendiniz tüketebileceğiniz gibi, okul çağındaki çocukların tüketmesi için de uygun.

Ayrıca pişmiş tavuk etinin uzun süre dayanmayacağını hatırlatmak, 1 günden uzun süre bekletmemenizi şiddetle önermek isteriz.

Kavanozda garnitürlü tavuk tarifine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

3. Kavanozda Cevizli Kabak Salatası

Kavanoz salata tarifleri, bu kategori içerisindeki en popüler seçenek. Bu yüzden salata da önermesek olmazdı :) 🥗

Kabak, lahana, ceviz gibi vitamin ve mineral açısından zengin ana malzemeleriyle hafif ve doyurucu. Ayrıca yoğurt alternatifleri bitkisel tercih edilerek vegan beslenmeye uygun hale de getirilebilir.

Kavanozda cevizli kabak salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

4. Kavanozda Caprese Salata

İkinci salata tarifi de kavanozda hazırlayabileceğiniz, çok popüler olan caprese salatanın bir versiyonu. Haşlanmış kinoa sayesinde oldukça besleyici, kalp dostu ve fiziksel sağlığınızı korumak için birebir.

Kavanozda caprese salata tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

5. Fit Puding

Son olarak da kavanoz içinde tatlı olarak kavanozda puding alternatifi öneriyoruz.

Bu pudingin çok az malzemesi, ancak bir o kadar da besin değeri mevcut. Kolayca hazırlayıp, bir kavanozda saklayarak yanınızda taşımaya ve ara öğün olarak tüketmeye hazır hale getirebilirsiniz.

Düşük kalorili ve besleyici olması sebebiyle hem vücut ağırlığı azaltma, hem de spor programlarına dahil edilebilir. Üstelik diyabetik, çölyak ve gluten hassasiyeti beslenmelerine uygun. Ayrıca süt olarak bitkisel bir alternatif kullanılarak vegan beslenmelere de uygun hale getirilebilir.

Fit puding tarifine bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun!

Bu listeyi beğendiyseniz, kavanoz tariflere benzer bir içerik olan “Meal Prep Nedir?” listesine göz atabilirsiniz. Uzman Heltia diyetisyenleri tarafından hazırlanan ve önerilen tariflerin tamamına da “Sağlıklı Tarifler” kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Heltia uygulamasını buradan indirerek uzman diyetisyenlerle görüşebilir, bireysel istek ve ihtiyaçlarınıza göre bir beslenme planı oluşturabilir, kişisel gelişim sürecinizi kolayca takip edebilirsiniz.

blog-banner-app-ekran
İhtiyaçlarınıza uygun uzmanla eşleşin, hemen randevu ayarlayın.
blog-banner-app-yonlendirme-butonu